Ben jij de gelukkige bezitter van een zakje OERMOES Afrikaantjes zaadjes? Dan ben je hier op de goede plek! Waarom heb ik voor mijn allereerste give-away ooit nou juist voor dit bloemetje gekozen? Ik zal het je even uitleggen, het hoort bij mijn filosofie.

Bij OERMOES denk je aan vroeger, hoop ik! Aan hoe de mensen vanzelfsprekend in de moestuin werkten. Het was immers hoe ze aan voedsel kwamen! Nu ben ik zelf ook een groot fan van de moderne gemakken hoor, zoals een to-go salade of een voorgeperst groentesapje (best handig!). Maar er zit iets in die eenvoud van zelf je groente verbouwen. Het voelt voor mij soms krom om geld te verdienen met de hele dag achter een computer zitten, om vervolgens in een supermarkt een snelle maaltijd te scoren en daarna naar de sportschool te gaan om te bewegen. Terwijl je je beweging, voedsel en voldoening uit één ding kunt halen: de moestuin!

Als je denkt aan die traditionele moestuinen van vroeger dan mag het Afrikaantje in dat beeld absoluut niet ontbreken. Ze horen er net zo bij als de bonenstaken, vind ik. Het is zo’n heerlijk ouderwets gezicht! Maar Afrikaantjes werden natuurlijk niet zomaar geplant in de moestuinen van vroeger: ze hadden, en hebben, een functie. Meer over dit veelzijdige OERMOES bloemetje lees je hier.

Veel plezier ermee!
Groet, Danielle