Ook al is het bijna herfst, het is een echte zomertopper, deze tomatensoep. Gemaakt met alle zomergroentes die doen denken aan de zon: tomaten, paprika’s en pepertjes. Bomvol vitamines en goed voor als het weer wat guurder wordt. Gelukkig kun je deze soep goed inmaken of bewaren in de vriezer, zodat je de hele winter plezier hebt van je moestuinoogst. En met groentes van de groenteboer smaakt ‘ie ook prima hoor!

tomaten

Wat heb je nodig

1 kilo rijpe tomaten

4 rode paprika’s

1 rode peper

2 uien

4 tenen knoflook

500 ml groentebouillon

tijm

olijfolie, peper & zout

rode-pepers

Zo maak je de soep

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij paprika’s (zonder zaadlijsten) en tomaten in stukken en halveer het pepertje. Verwijder eventueel de zaadjes van de rode peper als je niet van heel pittig houdt. Doe alles in een braadslee en besprenkel met de olijfolie en de tijm. Zet voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe daarna alles in een soeppan. Je kunt eventueel de velletjes verwijderen van tomaat en paprika, maar ik laat het vaak achterwege in verband met tijdgebrek. Voeg de hete groentebouillon toe en laat 5 minuutjes pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Garneer voor het opdienen met wat blaadjes tijm en een scheut olijfolie.

Bewaren

Bewaren