Laatst maakte ik deze groente pizza. Als echte foodie en liefhebber van groente én van koken ben ik altijd nieuwsgierig als ik nieuws zie in de supermarkt. (Bovendien ben ik geen heilig boontje en maak ik ook niet altijd alles helemaal zelf…). Dus toen ik deze groente pizzabodem van Magioni ontdekte bij Albert Heijn was ik blij verrast. Wat een kleur! Dit is de variant die ze gemaakt hebben met rode biet, maar er bestaat ook een witte op basis van bloemkool. Lekker en een stuk gezonder dan de traditionele bodems.

snelle-groentepizza-magioni

Recept en bereidingswijze

Het recept bij deze pizza is dus heel simpel: koop die bodem en beleg hem met wat je lekker vindt. Tip: maak hem zo kleurrijk mogelijk! Dan gebruik je automatisch verschillende groente en krijg je zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen. En als je een beetje zuinig bent met de kaas is dit een gezonde, calorie-arme maaltijd!
Voor het beleg van de pizza op de foto gebruikte ik de volgende topping:

Zelfgemaakte tomatensaus

Gegrilde aubergine

Doperwtjes uit eigen tuin

Een spaans pepertje

Een beetje geitenkaas

Basilicum als garnering

snelle-groentepizza-close-up

Heb je een keer wat meer tijd? Je kunt zo’n bodem ook makkelijk zelf maken. Bijvoorbeeld met de pulp die je overhoudt als je een sapje gemaakt hebt met de slowjuicer. Ik zal er binnenkort eens een receptje voor plaatsen. Heb jij deze pizzabodems ook al geprobeerd? Laat dan hieronder weten wat je ervan vond en deel jouw topping met ons!

Bewaren