Project Description

Paprika wortel gember soep

Toen ik deze blog schreef stond OERMOES nog in de kinderschoenen! Ik wilde nog van alles uitproberen en er viel nog een hoop te leren. Inmiddels ken ik de bekendste groenten wel en weet ik wat ik ongeveer kan verwachten in een moestuinjaar. Zo weet ik nu dat je voor paprika’s echt geen kas nodig hebt. Een warm plekje does the trick ook! Dit is wat ik er toen over schreef:

“Komend seizoen heb ik voor het eerst een kas, waarin ik ook paprika’s wil gaan kweken. Dat heb ik nooit eerder gedaan: het is er nooit van gekomen en kweken in een kas is voor paprika’s ook eigenlijk wel het best. Wortels daarentegen heb ik ieder jaar. Uit eigen tuin zijn ze zoveel lekkerder, ik maak er dan ook vanalles mee. Gember is ook een moestuin primeur voor seizoen 2017. Aan het eind van dit seizoen kan ik deze paprika wortel gember soep volledig uit eigen tuin gaan maken. Voorheen kon dat dus niet, maar hij was er niet minder lekker om!”

Komend jaar kan deze soep in ieder geval weer lekker helemaal uit eigen tuin komen. een andere tuin weliswaar, maar de soep zal lekkerder smaken dan ooit!

Vitaminebom

Ik probeer altijd zoveel mogelijk verschillende groentes te eten, dan weet je zeker dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je alle kleuren eet ben je het allergezondst bezig! Gember is ook zo’n powerfood dat in geen enkele keuken mag ontbreken. Supergezond en geeft deze soep zijn lekkere kruidige karakter.

Ingrediënten (voor ongeveer 1 liter soep)

  • 750 gram wortels
  • 2 rode parika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Stukje gember ter grootte van je duim
  • 500 ml groentebouillon
  • De basics: olijfolie en peper en zout

Bereidingswijze

  • Schil de wortels en snij in plakjes.
  • Maak de paprika schoon en snij in stukjes.
  • Rasp de gember.
  • Snipper ui en knoflook.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember.
  • Voeg daarna de stukjes wortel en paprika toe en bak heel even mee.
  • Giet de bouillon erbij en laat 20 minuutjes op zacht vuur pruttelen.
  • Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.