Sinds ik de OERMOES website ben gestart loop ik over van de ideeën! Omdat ik ook nog andere dingen doe naast deze blog kan ik al die plannen niet allemaal tegelijk uitvoeren. Zo lag het idee voor een zadenruil er al langer. Nu het najaar weer is aangebroken en de tuin wat minder aandacht vraagt heb ik wat meer tijd. Dus bij deze: de grote OERMOES zadenruil!

drieluik-oermoes-zadenruil

Zaadjes in overvloed

Ieder seizoen val ik er weer voor: de ontzettend ruime keus aan zaadjes die overal worden aangeboden. En kiezen, daar ben ik niet zo goed in. Dus koop- én experimenteer- ik erop los. Met als gevolg dat ik ieder jaar meer zaadjes en soorten heb dan ik kan zaaien. Het is ook zo leuk om nieuwe rassen en gewassen te proberen! Ook haal ik zaadjes uit de groentes die ik in de bloei heb laten schieten. Al met al heb ik wel zo’n 100 soorten liggen denk ik, misschien wel meer! Zaadjes zijn niet eeuwig houdbaar, dus wat moet je er dan mee? Ruilen natuurlijk! Via Instagram heb ik al het een en ander geruild, maar nu ik dit prachtige platform heb in de vorm van deze site is het tijd om het wat groter aan te pakken.

Van ruilen komt geen huilen, beloofd!

Dus: heb jij zaadjes over en wil je graag ruilen? Of ben je op zoek naar iets en kun je het in de winkel niet vinden? Ik hoor het graag, misschien heb ik het wel liggen!
Andersom werkt het natuurlijk ook. Heb jij zaadjes in de aanbieding waar je niks meer mee kan? Wellicht is het iets voor de OERMOES tuin. Misschien heb je zelfs een groente die je op de OERMOES foto’s nog niet voorbij hebt zien komen…verras me maar!

 

zadenruil-flesjes-zaadjes-met-stempel

 

OERMOES zadenruil: zo werkt het

Ik heb zóveel verschillende zaadjes dat er geen beginnen aan is om ze allemaal op te noemen. Maar om je een idee te geven: ik heb van elke gewasgroep wel iets! Van Andijvie tot Zonnebloemen. Neem contact met me op via danielle@oermoes.nl of via Facebook of Instagram o.v.v OERMOES zadenruil. Laat me weten waar je naar op zoek bent of wat je in de aanbieding hebt. Wie weet heb ik iets voor je en kunnen we ruilen, ik stuur je dan een leuk pakketje met de post. Ik ben benieuwd wat er volgend jaar in de OERMOES tuin gaat groeien!

 

Met groene groet, Danielle

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren