Als je mij een beetje volgt op social media, dan is het je vast niet ontgaan. Het OERMOES leven staat een beetje op zijn kop. Gelukkig met allemaal leuke dingen! Zo mag ik volgend jaar een nieuwe moestuin inrichten, want we zijn verhuisd. Ondertussen ook nog even verbouwen… én er is een spruitje op komst! Het is dus maar te hopen dat het volgend moestuinjaar plannings-technisch allemaal gaat lukken. En anders doen we het nog een jaartje in een paar bakken. Maar er zal ge-moes-tuinierd worden!

Wat gebeurt met de OERMOES tuin?

Al deze veranderingen zetten me wel aan het denken. Welke kant gaat het op met OERMOES? De moestuin gaat er in m2 behoorlijk op achteruit, maar gelukkig hou ik nog voldoende ruimte over om te verbouwen wat ik wil. Voor 360 m2 groente heb ik straks sowieso geen tijd meer! Bovendien komt de moestuin nu gewoon in mijn achtertuin, wat ik heerlijk vind! Lekker vanuit de keuken ons avondeten bij elkaar scharrelen, ik verheug me erop.

Ik ben al veel inspiratie op aan het doen op Pinterest, want het moet wel een mooie moestuin worden natuurlijk. (Volgen jullie OERMOES daar ook al trouwens?) Klein puntje van aandacht: er zitten 5 enorme boomstronken op de plek waar de moestuin moet komen. Die moeten nog ‘even’ weg voordat ik überhaupt kan beginnen…

En de OERMOES blog?

Die gaat lekker door natuurlijk! Het moestuin gedeelte zal waarschijnlijk een andere rol gaan vervullen. Doordat deze in onze achtertuin komt, hoop ik nog meer mensen te kunnen inspireren met moestuin-oplossingen voor iedere tuin, balkon of vensterbank. Verder wil ik meer recepten gaan plaatsen, uiteraard nog steeds met groente en fruit in de hoofdrol.

Maar er komt ook ruimte voor een uitspatting hier en daar (daarover later meer!). En Spruitje zal (hopelijk) veel groente gaan eten, dus misschien komen er wel kidsrecepten bij! Daarnaast blijf ik natuurlijk huis-, (moes-)tuin en keukentips delen. Zoals jullie kunnen lezen, er liggen nog een hoop ideeën en het wordt even zoeken welke kant het opgaat. Ik heb er hoe dan ook zin in!

Ik hoop dat jullie me met hetzelfde enthousiasme blijven volgen. Op naar nieuwe OERMOES avonturen! Met groene groet, Danielle