Project Description
Spicy pompoensoep
Voor dit recept gebruikte ik een Hokkaido pompoen uit de tuin en een flespompoen uit de winkel. Het is maar net wat je hebt liggen en hoeveel soep je wilt maken. Qua smaak lijken ze erg op elkaar en normaal gesproken gebruik ik de Hokkaido’s om te roosteren en als bijgerecht. Die zijn met schil namelijk echt lekker. De schil van de flespompoen wordt taai in de oven dus die vind ik handiger voor soep.
Tegenwoordig heb ik best wel wat handigheid in het schoonmaken van een pompoen, maar dat was in het begin wel anders. Met gevaar voor eigen leven ging ik ze te lijf! Binnenkort meer over het handig schoonmaken, en straks ook fijne tips over wat je met de pitten kunt doen. (Niet weggooien dus, bewaar ze tot die tijd maar gewoon in de diepvries). Voor deze soep heb ik de pompoenen eerst geroosterd in de oven, zodat de smaken extra goed naar voren komen. Dit recept heeft dan ook niet veel ingrediënten nodig en heeft toch een volle, rijke smaak. Hij bevat alleen maar plantaardige ingrediënten en vooral héél veel groente.
Om deze soep extra verwarmend te maken heb ik hem lekker pittig gemaakt met allerlei specerijen. Bovendien maakt dit de soep nog gezonder. Vooral het gebruik van kurkuma maakt van deze soep een waar health-boosting gerecht. Kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en bevat ontzettend veel anti-oxidanten. Reden te meer om dit recept eens te proberen!
Ingrediënten
Zo maak je spicy pompoensoep
Is de soep te dik dan kun je nog wat bouillon toevoegen. Dit kun je ook doen als je hem te pittig vindt, of je doet er dan wat (kokos-)room doorheen.