Hartige pompoentaart met rode ui en geitenkaas

Normaal gesproken kook ik vanzelfsprekend met wat ik op dat moment oogst uit de tuin. Maar ja, dit jaar geen echte moestuin! Dus een tijdje terug kocht ik een flespompoen in de winkel, want ik [...]

Boerenkoolpesto met walnoten: gezonde winterse dip

Het is zover. We hebben de eerste vorst weer gehad, het wintergevoel is definitief aangebroken. Tijd voor de echte najaarsgroenten zoals boerenkool! Om toch nog een beetje in zomerse sferen te blijven heb ik een [...]

Verse kruiden invriezen: het beste trucje

Je kent het wel. Je geeft een etentje en haalt allerlei kruiden in huis die je niet opmaakt. Of je hebt een kruidentuin en tegen het einde van het seizoen wordt het tijd om alles [...]

Zoete aardappel-pastinaak soep met groene prei olie

Sommige groentes worden ineens populair en dan zie je ze overal. Zoete aardappel is er zo een. Een aantal jaren geleden doken ze ineens op in recepten van (Amerikaanse) foodbloggers en nu zijn ze niet [...]

Flower power salade met eetbare bloemen

Laatst schreef ik al een blog over eetbare bloemen in de tuin. Ik weet dat het seizoen bijna afgelopen is, maar dit 'recept' voor een flower power salade wil ik je toch niet onthouden. Een [...]

Zoete aardappel toast als gezonde boterham

De laatste tijd ben ik veel bezig met het maken van nieuwe recepten en foodfoto's. Er is immers wat minder werk in de tuin... Op die foto's komt de zoete aardappel toast nogal vaak in [...]

Rode bieten smoothie met appel en kaneel

Al jaren ontbijt ik regelmatig met een smoothie. Het is namelijk de perfecte manier om bij het ontbijt al wat groente binnen te krijgen. En wat er ook gebeurt tijdens de dag, die gezonde start [...]

Pompoencake met speculaaskruiden, het echte herfstgevoel!

Het is weer zover: de pepernoten (eigenlijk bedoel ik kruidnoten!) liggen al in de winkels. Hoewel ik ze erg lekker vind probeer ik het kopen ervan zo lang mogelijk uit te stellen. Maar lekker kruidig [...]

Ovencourgette: snel klaar en overal lekker bij

Courgette wordt eigenlijk altijd in een gerecht verwerkt. In de pasta (of áls pasta) of bijvoorbeeld in courgettesoep. Hij heeft van zichzelf niet zoveel smaak en is voor veel mensen niet zo spannend. Daarom staat [...]

Tomaten paprika soep met rode peper

Ook al is het bijna herfst, het is een echte zomertopper, deze tomatensoep. Gemaakt met alle zomergroentes die doen denken aan de zon: tomaten, paprika's en pepertjes. Bomvol vitamines en goed voor als het weer [...]

Havermout cake met courgette

Je kan niet genoeg groente eten, vind ik. Het voedingscentrum beveelt tegenwoordig 250 gram groente per dag aan, inmiddels dus 50 gram meer dan de bekende "twee ons". Als je onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid vergelijkt [...]

Courgette Hasselback

Ik heb weer courgettes in overvloed! Als je zoveel courgettes oogst per seizoen word je vanzelf creatief in het verwerken ervan. Zo zat ik op een ochtend weer eens online te zoeken naar leuke [...]

Zelf pickles maken

Fermenteren, inmaken en pickling: alledrie de methodes zijn hot op het moment! In dit digitale tijdperk is de hang naar vroeger groter dan ooit. Als tegenhanger van het snelle leven gaan we op zoek naar [...]

Azijn van Oost-Indische kers bloemen

Heb je Oost-Indische kers in je tuin? Dan heb ik hier een eenvoudig recept voor je met een wow-effect! Azijn van Oost-Indische kers bloemen is makkelijk te maken en ziet er geweldig uit. Ook leuk als [...]

Zomerse slasoep met munt

OERMOES houdt van soep! Behalve dat soep gewoon heel erg lekker is, is het een van de gemakkelijkste gerechten om snel veel groente binnen te krijgen. Bovendien kan ik er veel oogst in kwijt, en [...]

Aardappelsalade met bieslookbloemen

Bieslook is een van de bekendste keukenkruiden en dat is niet voor niets. Het is een onderhoudsvriendelijke plant en hij geeft zo gemakkelijk zó veel smaak! In de moestuin is het ook een van [...]

Bieslookazijn

In mei begint de bieslook altijd prachtig paars te bloeien! En zoals met de meeste eetbare planten het geval is, zijn ook de bloemen van de bieslook eetbaar. Ze hebben een lichte uiensmaak en [...]

Basisrecept voor groentebouillon

Hoe lekker is het om een soepje te maken met groente uit je eigen moestuin? Superlekker natuurlijk! Kun je nagaan hoe het smaakt als je de bouillon ook zelf maakt. Dat is helemaal niet [...]