Courgette wordt eigenlijk altijd in een gerecht verwerkt. In de pasta (of áls pasta) of bijvoorbeeld in courgettesoep. Hij heeft van zichzelf niet zoveel smaak en is voor veel mensen niet zo spannend. Daarom staat deze groenteheld waarschijnlijk bijna nooit in de spotlights, terwijl je hem prima als bijgerecht kunt serveren. Dit recept voor ovencourgette is zo simpel, dat je het zeker eens moet proberen! Bovendien past dit recept overal bij juíst vanwege die neutrale smaak, en met de kruiden laat je het bij ieder gerecht passen. Calorie-arm, makkelijk te maken, een berg vitaminen en mineralen en snel klaar, wat wil een mens nog meer?

Ingrediënten en benodigdheden

2 courgettes (het liefst een groene en een gele)
10 blaadjes laurier (of andere kruiden zoals tijm of rozemarijn)
olijfolie en peper & zout
een rechte ovenschaal met een hoge opstaande rand

courgette-ovenschaal-plakjes-rauw

Werkwijze voor ovencourgette

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de courgettes in gelijkmatige plakken van 0,5 tot 1 cm dik
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie
  • Schik de plakken (kleuren om en om vind ik het mooist!) in de ovenschaal zodat ze mooi rechtop blijven staan
  • Steek her en der de kruiden ertussen en besprenkel met de olijfolie
  • Hup, de oven in voor 30 minuten!
  • Op smaak brengen met peper en zout

ovencourgette-klaar

Makkelijk hè? Ik vind dit recept voor ovencourgette overal lekker bij, door de kruiden kun je het helemaal bij je maaltijd laten passen. En heb je wat over? Dan is de ovencourgette erg lekker door een salade, in een wrap of op een broodje.  Zelf maak ik daarom extra veel in een keer, zodat ik er twee dagen op verschillende manieren van kan genieten. Is die foodprep ook weer afgevinkt! Ik bewaar het dan in de koelkast en eet de courgette bij de lunch of bij het volgende avondeten.

Bewaren

Bewaren