In de moestuin is het een van de eerste groente die je kunt oogsten en ook een van de makkelijkste groente om zelf te kweken: radijsjes! En zooo lekker uit eigen tuin! Ik zaai er altijd veel van, soms zelfs TE veel. En met weer eens zo’n gigantische oogst ga je dan op zoek naar andere manieren om ze klaar te maken.

Radijsjes kennen we allemaal wel als de gebruikelijke rauwkost. Maar je kunt er zoveel meer mee doen! Ik rooster ze bijvoorbeeld graag in de oven. Daarmee verandert de smaak en gaat de scherpte er een beetje af. En zo zet je de oude vertrouwde knolletjes eens op een hele andere manier op tafel. Ook lekker in een salade trouwens. Het is supersimpel, dus probeer het gewoon eens!

 

Ingredi├źnten

1 bosje radijsjes (of meer natuurlijk)

een scheut olijfolie

peper en zout

geroosterde-radijsjes-kom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de radijsjes schoon en snij ze doormidden. Ik laat altijd een plukje groen zitten, dat staat zo leuk! Doe de radijsjes in een kom samen met een scheut olijfolie en de peper en zout. Hussel alles goed, zodat elk radijsje bedekt is met een laagje olie. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven voor zo’n 20 minuten. Als de randjes bruin beginnen te kleuren zijn ze klaar. Lekker als snack, in de salade of bijvoorbeeld met mosterddip.

 

Dat was het, simpel he! Heb jij dit recept geprobeerd? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat je het me hieronder weten? Groet, Danielle

Bewaren

Bewaren

Bewaren