Ik heb weer courgettes in overvloed! Als je zoveel courgettes oogst per seizoen word je vanzelf creatief in het verwerken ervan. Zo zat ik op een ochtend weer eens online te zoeken naar leuke nieuwe receptideeeën, en op Pinterest kwam ik dit recept tegen. Supersimpel, maar met een feestelijke uitstraling: Courgette Hasselback.

‘Hasselback’ komt eigenlijk van restaurant ‘Hasselbacken’ in Stockholm. Daar werd in de jaren ’40 voor het eerst een ‘Hasselback’ aardappel geserveerd. Tegenwoordig staat hasselback meer synoniem voor een groente die bijna helemaal doorgesneden en daarna gegrild is. Je kunt er volop mee variëren!

drieluik-courgette-hasselback

Courgette Hasselback recept

Ingrediënten:

1 gele courgette
1 groene courgette
1 bol knoflook (of meer of minder naar smaak)
olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snij de courgettes om de halve centimeter in, en nét niet helemaal door. Als hulp kun je de courgette tijdens het snijden tussen twee planken van gelijke dikte leggen. Zo kun je hem nooit per ongeluk doorsnijden. Snij de knoflook in zo dun mogelijke plakjes en stop deze plakjes in de inkepingen. Sprenkel er wat olijfolie overheen en maak af met peper en zout uit een molen, wel zo lekker! Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. De courgettes zijn klaar als de courgettes helemaal zacht zijn en de randjes mooi bruin.