Bieslook is een van de bekendste keukenkruiden en dat is niet voor niets. Het is een onderhoudsvriendelijke plant en hij geeft zo gemakkelijk zó veel smaak! In de moestuin is het ook een van mijn favorieten. Ieder jaar komt hij vanzelf weer op, of je hem nu in een pot hebt staan of de volle grond. Kan niet mislukken! In de keuken vind ik het altijd leuk om de hele plant te gebruiken. Dat betekent dat ik van de bieslook de groene stelen gebruik, maar ook de bloemen! Het recept van deze aardappelsalade is simpel. Met slechts een paar ingrediënten zet je in een handomdraai een fantastisch (bij)gerecht op tafel. Door de bloemen ziet het er spectaculair uit!


Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gram vastkokende aardappelen
2 kropjes little gem sla, óf je gebruikt het hart van een gewone krop sla, die kleine stevige blaadjes ervan
15 steeltjes bieslook
1 kopje bieslookbloemen als garnering
Voor de dressing:
1 eetlepel mayonaise
een scheut azijn, of nog beter: deze bieslookazijn
een theelepel mosterd
peper en zout


aardappelsalade-bieslookbloemen-2

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen beetgaar en spoel af met koud water. Scheur de sla in stukken. Niet snijden, dan wordt de sla snel slap! Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Doe alles bij elkaar in een grote schaal. Knip de bieslook in stukjes en doe erbij. Hussel alles door elkaar en verdeel over 4 borden. Garneer met de bieslook bloemen.


Dit is een supersnel gerecht en heerlijk bij bijvoorbeeld een BBQ, lekker zomers! Ga jij hem ook maken?